Community guide

In deze gids leer je stap voor stap hoe je een mierenboerderij bouwt en onderhoudt. Dit is een leuk en educatief project, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Vanaf 6 jaar

Beste weersomstandigheden
Alle weersomstandighedenBudget
Tussen 0 en 50 euro

74 x Beleefd
198 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Materialen Verzamelen

Voordat je begint heb je een paar dingen nodig. Een glazen pot of aquarium, tuinzand, een klein spuitflesje met water, een paar plastic buisjes en natuurlijk mieren. Je kan een mierenkolonie kopen van een betrouwbare leverancier, of je kan zelf mieren vangen in je tuin.

De Mierenboerderij Bouwen

Vul je pot of aquarium met zand tot ongeveer een derde van de hoogte. Verdeel je plastic buisjes door het zand en zorg ervoor dat ze stevig staan. Deze dienen als tunnels voor de mieren om doorheen te bewegen. Spuit daarna voorzichtig water op het zand om het vochtig te maken. Hierdoor kunnen de mieren gemakkelijker graven.

De Mierenkolonie Introduceren

Zet je mierenkolonie in de pot of het aquarium. De mieren zullen beginnen met het verkennen van hun nieuwe huis en het graven van tunnels. Het kan even duren voordat ze zich volledig hebben gevestigd, dus geef ze wat tijd.

Onderhoud van de Mierenboerderij

Onderhoud van je mierenboerderij is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat het zand altijd licht vochtig is. Mieren worden ook graag gevoerd met zoetigheden zoals honing of suikerwater, maar let op, voer ze niet te vaak zodat je mierenboerderij niet te vies wordt.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.