Community guide

Met deze gids ga je op een avontuurlijke mini-roadtrip door Friesland. Je zult enkele van de mooiste plekken in de provincie bezoeken, van schilderachtige dorpjes tot adembenemende natuurparken.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 100 euro

86 x Beleefd
210 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag
travel

Voor het laatst bewerkt op: 08-08-2023 20:41

Begin in Leeuwarden

Begin je roadtrip in de charmante stad Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Neem de tijd om het historische centrum te verkennen, bezoek het Fries Museum en geniet van een kopje koffie bij een van de vele gezellige cafés.

Bezoek Sneek

Vervolg je reis naar Sneek, bekend om de Waterpoort. Deze stad is een paradijs voor watersportliefhebbers. Je kunt er een boot huren en de vele meren en kanalen van de stad verkennen.

Ontdek het Nationaal Park De Alde Feanen

Rijd naar het oosten naar het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied is rijk aan flora en fauna en je kunt er prachtige wandelingen maken. Vergeet je verrekijker niet, want het park staat bekend om zijn vogelleven.

Eindig in Hindeloopen

Sluit je roadtrip af in het pittoreske stadje Hindeloopen. Dit kleine stadje heeft een rijke geschiedenis en is een genot om te verkennen. Maak een wandeling door de smalle straatjes, bezoek het Schaatsmuseum en geniet van een traditioneel Fries diner voordat je terugkeert.

Booking.com

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.