Community guide

In deze gids leert u de basis van webdevelopment, van HTML tot CSS tot JavaScript, in slechts zeven dagen. Elk hoofdstuk behandelt een specifiek onderwerp in detail om u te helpen bij het bouwen van uw eerste website.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Op elk ogenblik

Voorgestelde leeftijd
14+

Beste weersomstandigheden
Alle weersomstandighedenBudget
Tussen 0 en 0 euro

103 x Beleefd
227 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 19-08-2023 15:17

Dag 1: HTML Basics

Vandaag gaat u de basis van HTML leren. HTML, wat staat voor HyperText Markup Language, is de standaardtaal voor het maken van webpagina's. U leert hoe u elementen zoals koppen, paragrafen, links en afbeeldingen kunt maken.

Dag 2: CSS Basics

Vandaag gaat u de basis van CSS leren. CSS, wat staat voor Cascading Style Sheets, wordt gebruikt om de opmaak en lay-out van webpagina's te bepalen. U leert hoe u kleuren, lettertypen, marges, padding en meer kunt instellen.

Dag 3: CSS Layout en Flexbox

Vandaag gaat u dieper in op CSS door te leren over lay-outs en Flexbox. U leert hoe u elementen op een pagina kunt rangschikken en uitlijnen met behulp van verschillende CSS-eigenschappen.

Dag 4: JavaScript Basics

Vandaag gaat u de basis van JavaScript leren. JavaScript is een scripttaal die wordt gebruikt om dynamische inhoud op webpagina's te creëren. U leert hoe u variabelen, functies, lussen en meer kunt maken.

Dag 5: JavaScript DOM Manipulatie

Vandaag gaat u leren hoe u de Document Object Model (DOM) kunt manipuleren met JavaScript. Dit stelt u in staat om inhoud, structuur en stijl van webpagina's te wijzigen.

Dag 6: Responsive Design

Vandaag gaat u leren over responsive design. Dit is een benadering van webdesign die ervoor zorgt dat webpagina's er goed uitzien en functioneren op verschillende apparaten en venstergroottes.

Dag 7: Uw eerste website bouwen

Vandaag gaat u alles wat u deze week hebt geleerd in de praktijk brengen door uw eerste website te bouwen. Deze uitgebreide oefening helpt u bij het versterken van de geleerde vaardigheden en het opdoen van hands-on ervaring in webdevelopment.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.