Community guide

In deze gids nemen we je mee op reis door het historische landschap van Kinderdijk, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, bekend om de iconische 18e-eeuwse windmolens.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 10 euro

65 x Beleefd
189 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 03-08-2023 18:43

Plan Je Bezoek

Begin je bezoek aan Kinderdijk door je reis te plannen. Kinderdijk is 365 dagen per jaar geopend, maar de openingstijden van de bezoekerscentra variëren. Controleer de openingstijden online voordat je vertrekt. Vergeet niet om comfortabele schoenen aan te trekken, want je zult veel wandelen!

Het Bezoekerscentrum

Begin je bezoek in het Bezoekerscentrum. Hier kun je tickets kopen voor de verschillende attracties en meer te weten komen over de geschiedenis van Kinderdijk. Er is ook een cadeauwinkel waar je souvenirs kunt kopen.

De Windmolens

De belangrijkste attractie van Kinderdijk zijn natuurlijk de windmolens. Er zijn 19 molens in totaal, en voor een klein entreegeld kun je er een aantal van binnen bekijken. Bewonder de oude technologie die nog steeds wordt gebruikt om het water in de polders te beheren.

Wandeling Langs de Molens

Neem de tijd om langs de molens te wandelen en geniet van het uitzicht. Het pad loopt langs de molens en door de omliggende natuur. Onderweg kom je misschien wat wilde dieren tegen, zoals vogels en konijnen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.