Community guide

In deze gids vind je tips over welke kleding het meest comfortabel is voor een vliegreis. Of je nu een korte of lange vlucht voor de boeg hebt, het is belangrijk om kleding te dragen die zowel comfortabel als praktisch is.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk moment

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Alle weersomstandighedenBudget
Tussen 0 en 0 euro

90 x Beleefd
214 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 30 minuten
travel

Voor het laatst bewerkt op: 15-08-2023 21:50

Kies voor laagjes

Het kan vaak koud zijn in het vliegtuig vanwege de airconditioning, dus het is een goed idee om in laagjes te kleden. Dit betekent dat je een T-shirt kunt dragen met daarover een trui of vest dat gemakkelijk aan en uit kan. Op deze manier kun je je aanpassen aan de temperatuur.

Draag loszittende kleding

Vermijd strakke kleding en kies in plaats daarvan voor loszittende kleding. Dit kan helpen de bloedcirculatie te bevorderen, wat vooral belangrijk is tijdens langere vluchten. Denk aan broeken met wijde pijpen, maxi-rokken of sweatpants.

Denk aan je voeten

Je voeten kunnen opzwellen tijdens een vlucht, dus het is belangrijk om comfortabele schoenen te dragen. Vermijd strakke schoenen en kies voor schoenen die gemakkelijk aan en uit kunnen, zoals instappers of sportschoenen. Het dragen van compressiekousen kan ook helpen om zwelling te verminderen.

Vermijd metalen accessoires

Probeer te vermijden dat je te veel metalen accessoires draagt, zoals riemen of grote sieraden. Deze kunnen het proces bij de veiligheidscontrole vertragen omdat ze mogelijk de metaaldetector laten afgaan.

Neem een sjaal of deken mee

Vliegtuigen kunnen vaak koud zijn en hoewel sommige luchtvaartmaatschappijen dekens verstrekken, is het een goed idee om je eigen sjaal of dunne deken mee te nemen. Dit kan ook dubbel dienen als kussen of rugsteun indien nodig.

Booking.com

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.