Community guide

Met deze gids leert u de basisprincipes van het kiezen van de juiste planten voor elke kamer in uw huis. Of het nu gaat om het verfrissen van uw woonkamer, het toevoegen van wat groen aan uw thuiskantoor of het brengen van de natuur in uw slaapkamer, deze gids is uw eerste stap.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk moment van de dag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Elk weerBudget
Tussen 0 en 50 euro

70 x Beleefd
194 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

De woonkamer

De woonkamer is meestal de grootste kamer in het huis en kan profiteren van een verscheidenheid aan planten. Grote, opvallende planten zoals de Fiddle Leaf Fig of Monstera kunnen een geweldig middelpunt zijn. Voor kleinere planten kunt u denken aan Pothos of Spider Plants, die op planken of tafels kunnen worden geplaatst.

Het thuiskantoor

Planten in uw thuiskantoor kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en uw concentratie te verhogen. De Snake Plant is een goede keuze omdat deze weinig licht nodig heeft en koolstofdioxide omzet in zuurstof 's nachts. Andere opties zijn de ZZ Plant of de Philodendron.

De slaapkamer

In de slaapkamer wilt u planten die bijdragen aan een rustige en rustgevende omgeving. De Peace Lily is een goede keuze, omdat het bekend staat om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Andere opties zijn de Aloe Vera, die helpt om de lucht te bevochtigen, en de Lavendel, die kan helpen bij het slapen.

De badkamer

De badkamer kan een uitdaging zijn vanwege het hoge vochtgehalte en het lage licht, maar er zijn nog steeds veel planten die in deze omgeving kunnen gedijen. De Spider Plant, Boston Fern en Orchids doen het allemaal goed in vochtige omgevingen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.