Community guide

Met deze gids leer je stap voor stap hoe je een verticale plantenmuur in je eigen huis kunt maken. Een verticale plantenmuur is niet alleen een prachtige toevoeging aan je interieur, maar kan ook bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en je welzijn verbeteren.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk tijdstip

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
-Budget
Tussen 0 en 0 euro

35 x Beleefd
159 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 03-08-2023 18:43

Stap 1: Kies je Planten

De eerste stap in het maken van een verticale plantenmuur is het kiezen van de juiste planten. Je wilt planten kiezen die goed groeien in de omstandigheden van je huis, zoals de hoeveelheid licht en de temperatuur. Enkele goede opties voor een verticale plantenmuur zijn varens, klimop en bromelia's.

Stap 2: Bouw je Frame

De volgende stap is het bouwen van het frame voor je plantenmuur. Je kunt een bestaand stuk meubilair gebruiken, zoals een boekenkast, of je kunt een nieuw frame bouwen met hout of metaal. Zorg ervoor dat het frame sterk genoeg is om het gewicht van de planten en de potgrond te dragen.

Stap 3: Installeer de Planten

Als je eenmaal je planten en frame hebt, is het tijd om de planten te installeren. Je kunt de planten in potten in het frame plaatsen, of je kunt een stoffen zakje gebruiken om de planten direct aan het frame te bevestigen. Zorg ervoor dat de planten stevig vastzitten en dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.

Stap 4: Onderhoud je Plantenmuur

Net als elke andere tuin, heeft een verticale plantenmuur onderhoud nodig. Je zult de planten regelmatig water moeten geven, en je zult ze misschien moeten snoeien om ze in goede vorm te houden. Je moet ook op tekenen van ziekte of plagen letten, en actie ondernemen als je problemen ziet.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.