Community guide

In deze gids leer je stap voor stap hoe je een Pest test kunt schrijven in Laravel. Dit is essentieel voor elke ontwikkelaar die de kwaliteit van zijn code wil waarborgen en problemen wil voorkomen voordat ze zich voordoen.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
18+

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 0 euro

91 x Beleefd
215 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 15-08-2023 21:25

Installeren van Pest

Begin met het installeren van Pest in je Laravel project. Pest is een testing framework voor PHP, gebaseerd op PHPUnit, maar met een eenvoudiger, meer intuïtieve API en een focus op hogere snelheden. Je kunt Pest installeren via Composer met de volgende commando: composer require pestphp/pest --dev.

Een eerste Pest Test Schrijven

Zodra Pest geïnstalleerd is, kun je je eerste test schrijven. Maak een nieuw testbestand aan in de tests map van je Laravel project. In Pest, beginnen alle testbestanden met test. Hier is een voorbeeld van een eenvoudige test die controleert of een pagina correct laadt: it('loads the welcome page', function () { $response = get('/'); $response->assertStatus(200); });.

Uitvoeren van de Pest Test

Na het schrijven van de test, kun je deze uitvoeren met het Pest commando in je terminal: ./vendor/bin/pest. Als je test geslaagd is, krijg je een groene uitvoer te zien en als deze faalt, wordt de uitvoer rood. Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste Pest test geschreven en uitgevoerd in Laravel!

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.