Community guide

In deze gids leer je hoe je je tuin aantrekkelijk kunt maken voor bijen door het planten van verschillende soorten bloemen en planten die bijen aantrekken.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 0 euro

75 x Beleefd
199 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Begrijp het belang van bijen

Bijen spelen een vitale rol in onze ecosystemen door bij te dragen aan de bestuiving van planten. Door het creëren van een bij-vriendelijke tuin, kunnen we helpen bij het instandhouden van de bijenpopulatie.

Kies de juiste planten

  • Krokussen: Deze bloemen zijn een van de eerste die bloeien in de lente, waardoor ze een belangrijke bron van voedsel zijn voor bijen die uit de winterslaap komen.
  • Lavendel: Lavendel trekt bijen aan met zijn geurige bloemen, die rijk zijn aan nectar.
  • Zonnebloemen: Zonnebloemen zijn niet alleen mooi, maar ook een rijke bron van nectar voor bijen.

Plant de bloemen

Zorg bij het planten van de bloemen dat je ze op een zonnige plaats plant, want bijen hebben de voorkeur voor bloemen in de zon. Plant ook verschillende soorten bloemen samen om een diversiteit aan voedselbronnen voor de bijen te creëren.

Onderhoud je tuin

Probeer het gebruik van pesticiden te vermijden, want deze kunnen schadelijk zijn voor bijen. Geef de planten regelmatig water en zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen om gezond te blijven en bijen aan te trekken.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.