Community guide

In deze gids leert je hoe je HomeAssistant kunt installeren op een Raspberry Pi, een populaire en goedkope minicomputer. HomeAssistant is een open-source home automation platform dat je kunt gebruiken om je slimme apparaten te bedienen.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk moment van de dag

Voorgestelde leeftijd
13+

Beste weersomstandigheden
Elk weertypeBudget
Tussen 0 en 100 euro

87 x Beleefd
211 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Benodigdheden

  • Raspberry Pi (model 3B, 3B+ of 4)
  • MicroSD-kaart (minimaal 32 GB)
  • Een manier om het besturingssysteem op de SD-kaart te schrijven (zoals een SD-kaartlezer en software als balenaEtcher)
  • Een stabiele Internetverbinding

Het HomeAssistant image downloaden

Ga naar de HomeAssistant website (https://www.home-assistant.io/) en download het image bestand voor de Raspberry Pi.

Het image op de SD-kaart schrijven

Gebruik balenaEtcher (of een vergelijkbare software) om het gedownloade image bestand op je SD-kaart te schrijven. Zorg ervoor dat je de correcte schijf selecteert om te voorkomen dat je data verliest.

Start de Raspberry Pi

Plaats de SD-kaart in de Raspberry Pi en sluit de voeding aan. De Pi zal automatisch opstarten en het HomeAssistant-besturingssysteem laden.

Maak verbinding met HomeAssistant

Verbind je computer met hetzelfde netwerk als de Raspberry Pi. Open een webbrowser en ga naar de volgende URL: http://homeassistant.local:8123. Je zou nu een welkomstscherm moeten zien en je kunt beginnen met het instellen van je HomeAssistant.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.