Community guide

Met deze gids leer je stap voor stap hoe je een klein aquarium kunt opzetten. Je leert alles van de voorbereiding en de keuze van vissen tot aan het onderhoud van je aquarium. Geschikt voor zowel beginners als ervaren aquariumhouders.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk moment van de dag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Elk weertypeBudget
Tussen 0 en 100 euro

76 x Beleefd
200 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 08-08-2023 12:39

Voorbereiding

Voordat je begint, moet je eerst besluiten welk soort aquarium je wilt hebben. Wil je een zoetwater- of zoutwateraquarium? Welke soorten vissen wil je houden? Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet naar de behoeften van de vissen die je wilt houden.

Het Aquarium Kiezen en Inrichten

Kies een aquarium dat past bij de grootte en het aantal vissen dat je wilt houden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van het aquarium. Het moet op een stevige, vlakke ondergrond staan en niet in direct zonlicht. Vul het aquarium met grind, planten en decoraties om een natuurlijke omgeving voor je vissen te creëren.

Het Water Voorbereiden

Vul het aquarium met water. Gebruik een waterbehandelingsproduct om chloor en andere chemicaliën uit het kraanwater te verwijderen. Meet de pH-waarde en de temperatuur van het water om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de vissen die je wilt houden.

Vissen Toevoegen

Voeg de vissen langzaam toe aan het aquarium. Het is belangrijk om dit geleidelijk te doen om de vissen niet te shockeren met een plotselinge verandering in hun omgeving. Voed de vissen met het juiste soort voer en zorg ervoor dat je niet te veel voert.

Onderhoud

Zorg ervoor dat je regelmatig het water in het aquarium ververs en de algengroei onder controle houdt. Het is ook belangrijk om regelmatig de waterparameters te testen om ervoor te zorgen dat het aquarium een gezonde omgeving blijft voor je vissen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.