Community guide

Met deze gids leer je hoe je je eigen GPS tracker kunt bouwen met behulp van een Raspberry Pi en Laravel. Dit is een leuk project voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie en programmeren. Laten we beginnen!

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
14+

Beste weersomstandigheden
Elk WeertypeBudget
Tussen 0 en 50 euro

88 x Beleefd
212 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Materialenlijst

Om te beginnen, heb je de volgende materialen nodig:

  • Raspberry Pi met internetverbinding
  • GPS module
  • Micro SD kaart
  • Laravel software

Raspberry Pi Installeren

Installeer eerst de Raspberry Pi. Je zult Raspbian moeten downloaden en installeren, wat het standaardbesturingssysteem is voor de Pi. Zodra je het hebt geïnstalleerd, controleer je internetverbinding om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals het hoort.

GPS Module Installeren

De volgende stap is het installeren van de GPS module. Dit proces varieert afhankelijk van de specifieke module die je hebt, maar je zult het over het algemeen moeten aansluiten op de GPIO pinnen van je Raspberry Pi. Controleer de handleiding van je module voor specifieke instructies.

Laravel Installeren en Configureren

Als laatste stap, zul je Laravel moeten installeren. Dit is een PHP framework dat je zal gebruiken om de GPS data te verwerken en op te slaan. Volg de officiële Laravel installatiegids om het op je Pi te krijgen. Zodra je het hebt geïnstalleerd, kun je het configureren om te communiceren met je GPS-module.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.