Community guide

In deze gids leiden we je door een spannende en unieke fietstocht rond de Zuidplas. Met stempels om te verzamelen als herinnering aan je reis, is dit een leuke en interactieve manier om de streek te verkennen.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 0 euro

68 x Beleefd
192 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 03-08-2023 18:43

Start bij Nieuwerkerk aan den IJssel

Begin je fietstocht in Nieuwerkerk aan den IJssel, de meest westelijke punt van de tocht. Vanaf hier fiets je langs de Hollandse IJssel richting het oosten, met de wind in je rug en de zon op je gezicht.

Volg de Rotte richting Zevenhuizen

Vervolgens volg je de loop van de rivier de Rotte naar het noorden. Onderweg passeer je pittoreske dorpjes en zul je veel vogels en andere dieren zien. Je eerste stempelpunt is in Zevenhuizen, waar je even kunt uitrusten en genieten van het uitzicht.

Fiets door naar Moerkapelle

De rit gaat verder naar Moerkapelle, een charmant dorpje met prachtige oude gebouwen. Hier heb je de kans om je tweede stempel te pakken. Neem de tijd om wat te eten en te drinken voordat je verder op pad gaat.

Eindepunt bij Waddinxveen

Je laatste stop is in Waddinxveen, waar je je laatste stempel kunt halen bij het lokale toeristencentrum. Vanaf hier is het een korte rit terug naar Nieuwerkerk aan den IJssel, waar je kunt genieten van een welverdiende rust na je fietstocht.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.