Community guide

In deze gids leer je hoe je kunt backpacken door Europa met een beperkt budget. We zullen je tips en trucs geven over goedkope accommodaties, voedsel, transport en meer.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
18+

Beste weersomstandigheden
Alle Weer TypesBudget
Tussen 0 en 500 euro

96 x Beleefd
220 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 19-08-2023 13:14

Planning en Voorbereiding

Begin met een goed geplande route en een flexibel schema. Gebruik gratis bronnen op het internet voor reisinformatie en het plannen van je route. Wees comfortabel met het maken van aanpassingen onderweg, want onverwachte kansen en obstakels kunnen op elk moment ontstaan.

Accommodatie

Overweeg om in hostels, budgethotels of zelfs gratis accommodaties te verblijven, zoals couchsurfing. Boek je accommodatie van tevoren tijdens het hoogseizoen om te voorkomen dat je veel moet betalen voor last-minute boekingen.

Voedsel en Drank

Eet waar de locals eten. Probeer streetfood of lokale markten in plaats van dure restaurants. Als je toegang hebt tot een keuken, overweeg dan om zelf te koken om geld te besparen.

Transport

Maak gebruik van goedkope reismethoden zoals wandelen, fietsen of het openbaar vervoer. Overweeg de aanschaf van een Eurail-pas als je van plan bent om veel te reizen. Het kan ook voordelig zijn om te carpoolen of gebruik te maken van goedkope vluchten.

Activiteiten

Veel steden hebben gratis of goedkope activiteiten. Dit kunnen wandeltochten, museumbezoeken of zelfs lokale evenementen zijn. Doe wat onderzoek voordat je aankomt om te zien wat er beschikbaar is.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.