Community guide

In deze gids leer je hoe je in één middag je eigen moestuin kunt maken. Van het kiezen van de juiste grond tot het planten van je eerste gewassen, deze stap-voor-stapgids helpt je op weg.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 0 euro

81 x Beleefd
205 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Kies de Juiste Grond

De eerste stap bij het maken van een moestuin is het kiezen van de juiste grond. Het ideale grondsoort voor een moestuin is vruchtbare en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en niet te kleiachtig of zanderig is. Je kunt de kwaliteit van je grond verbeteren door compost of mest toe te voegen.

Bereid de Grond voor

Voordat je de groenten gaat planten, moet je de grond voorbereiden. Dit houdt in dat je de grond omwoelt en onkruid verwijdert. Gebruik een schop of hark om de grond los te maken en verwijder alle stenen, takken en onkruid. Als de grond erg hard is, kun je overwegen om een grondfrees te gebruiken.

Maak de Bedden

Voor de meeste groenten is het het beste om verhoogde bedden te maken. Deze bedden helpen bij de afwatering en maken het makkelijker om onkruid te beheersen. Je kunt de bedden maken door rijen grond op te hopen tot ongeveer 15 cm hoog en 30 cm breed. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de bedden laat voor paden.

Plant de Gewassen

Als laatste stap ga je de gewassen planten. Maak een kleine gleuf in het midden van elk bed en zaai de zaden volgens de instructies op het pakket. Bedek de zaden met een dunne laag aarde en geef ze voldoende water. Binnen een paar weken zouden de eerste scheuten boven de grond moeten komen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.