Community guide

In deze gids leer je de basisprincipes van SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. We beginnen met de definitie van SEO en waarom het belangrijk is, voordat we overgaan tot de kernprincipes van SEO.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
16+

Beste weersomstandigheden
Alle WeersomstandighedenBudget
Tussen 0 en 0 euro

95 x Beleefd
219 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 19-08-2023 22:12

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Het is het proces van het verbeteren van je website om het zichtbaarder te maken voor mensen die zoekmachines gebruiken. Hoe beter zichtbaar je pagina's zijn in de zoekresultaten, hoe waarschijnlijker het is dat je aandacht trekt van potentiële en bestaande klanten naar je bedrijf.

Waarom is SEO belangrijk?

Search engines zijn vaak de grootste bron van verkeer voor de meeste websites. Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines gebruiken complexe algoritmes om de pagina's te bepalen die het meest relevant en nuttig zijn voor de zoekopdrachten van gebruikers. Door je website te optimaliseren voor SEO, help je deze algoritmes je pagina's begrijpen en presenteren aan potentieel publiek.

Kernprincipes van SEO

Er zijn drie belangrijke principes in SEO: Kwaliteit van het verkeer, Hoeveelheid van het verkeer en Organische resultaten. Kwaliteit van het verkeer is wanneer je bezoekers op je website krijgt die echt geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt. Hoeveelheid van het verkeer is wanneer je de juiste mensen naar je website hebt geleid via die zoekmachine resultatenpagina's (SERPs). Organische resultaten zijn de resultaten die verschijnen in zoekmachines, gratis, gebaseerd op de algoritme van de zoekmachine.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.