Community guide

In deze gids leer je hoe je voedsel kunt conserveren door het in te blikken. Het proces, ook bekend als "pressure canning", stelt je in staat om voedsel langdurig te bewaren zonder dat het bederft. Ideaal voor het opslaan van oogst uit de groentetuin of het maken van grote hoeveelheden soep of saus voor later gebruik.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk moment van de dag

Voorgestelde leeftijd
18+

Beste weersomstandigheden
Elk WeerBudget
Tussen 0 en 50 euro

89 x Beleefd
213 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 15-08-2023 21:55

Materialen Voorebereiden

Voordat je begint met het inblikproces, moet je ervoor zorgen dat je de juiste uitrusting hebt. Dit omvat een drukketel, glazen inmaakpotten met deksels en ringen, een jartang, een trechter en een bubble freer. Zorg ervoor dat al je uitrusting schoon en droog is voordat je begint.

Voedsel Voorbereiden

Je kunt bijna elk type voedsel inblikken, van groenten en fruit tot soepen en sauzen. Het voedsel moet worden gewassen, gesneden en klaargemaakt volgens je favoriete recept voorafgaand aan het inblikken. Houd er rekening mee dat verschillende voedingsmiddelen verschillende kooktijden hebben, dus plan dienovereenkomstig.

Het Inblikproces

Vul de inmaakpotten met je bereide voedsel, waarna je de deksels en ringen stevig vastdraait. Plaats de potten in de drukketel en vul deze met water tot de potten voor ongeveer twee derde onder water staan. Sluit de ketel en verhit deze tot de juiste druk is bereikt. Laat het voedsel vervolgens de juiste hoeveelheid tijd koken, afhankelijk van het type voedsel en de grootte van de pot.

Na het Inblikken

Na afloop van het inblikproces, laat je de drukketel natuurlijk afkoelen voordat je hem opent. Verwijder de potten met de jartang en laat ze volledig afkoelen. Check na het afkoelen de deksels om te zien of ze goed verzegeld zijn. Potten die niet goed zijn verzegeld, moeten onmiddellijk worden gekoeld en geconsumeerd of opnieuw worden ingeblikt.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.