Community guide

Met deze gids leer je stap voor stap hoe je een verjaardagstaart kunt maken met glutenvrij meel. Een glutenvrije taart is een geweldige manier om een verjaardag te vieren, vooral voor degenen die een glutenvrij dieet volgen.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk tijdstip

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
-Budget
Tussen 0 en 0 euro

36 x Beleefd
160 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 03-08-2023 18:43

Stap 1: Voorbereiding

Verzamel alle benodigde ingrediënten en keukengerei. Je hebt nodig: 200 gram glutenvrij meel, 2 theelepels bakpoeder, 200 gram suiker, 4 eieren, 200 gram boter, 2 theelepels vanille-extract en je favoriete glazuur. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Het Beslag Maken

Meng in een grote kom het glutenvrije meel, bakpoeder en suiker. In een andere kom, klop de eieren, gesmolten boter en vanille-extract. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.

Stap 3: Bakken

Giet het beslag in een ingevette en met meel bestoven taartvorm. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker in het midden van de taart er schoon uitkomt.

Stap 4: Afkoelen en Glazuren

Laat de taart volledig afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag aanbrengt over de hele taart.

Stap 5: Serveren

Snijd de taart in plakken en serveer. Geniet van je zelfgemaakte glutenvrije verjaardagstaart!

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.