Community guide

In deze gids leer je de basis van het bloemschikken, een ontspannende en creatieve activiteit die je op elke zondag kunt doen. Van het kiezen van de juiste bloemen tot het creëren van een prachtige compositie, deze gids heeft het allemaal.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Op elk moment van de dag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Elk weertypeBudget
Tussen 0 en 20 euro

80 x Beleefd
204 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Het kiezen van de juiste bloemen

Elk bloemstuk begint met het kiezen van de juiste bloemen. Overweeg factoren zoals kleur, vorm en geur bij het kiezen van je bloemen. Denk aan hoe de verschillende bloemen samen zullen werken in je compositie en probeer een mix van verschillende texturen en maten te gebruiken om een interessant en evenwichtig bloemstuk te creëren.

Het voorbereiden van de bloemen

Voordat je begint met schikken, moet je je bloemen voorbereiden. Snijd de stelen schuin af om ze te helpen water op te nemen. Verwijder eventuele bladeren die onder water zullen zijn in de vaas, want deze kunnen schimmel en bacteriën veroorzaken. Het is ook een goede gewoonte om je bloemen een paar uur in water te laten staan voordat je ze schikt, zodat ze volledig gehydrateerd zijn.

Het schikken van de bloemen

Bij het schikken van de bloemen, begin je meestal met de grootste of meest opvallende bloemen. Deze zullen fungeren als je brandpunt in het bloemstuk. Voeg daarna de kleinere bloemen en bladeren toe, en arrangeer ze op een manier die evenwichtig en aantrekkelijk is. Onthoud dat bloemschikken een kunst is, dus wees niet bang om te experimenteren en je eigen stijl te ontwikkelen.

Het verzorgen van je bloemstuk

Na het schikken van de bloemen, is het belangrijk om goed voor je bloemstuk te zorgen. Verwijder verwelkte bloemen en bladeren om de rest van het arrangement fris te houden. Zorg ervoor dat de bloemen altijd voldoende water hebben, en houd ze uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.