Community guide

In deze gids gaan we dieper in op de verschillende soorten koffiebonen. Uit welke regio's komen ze, wat zijn hun kenmerken en hoe beïnvloeden ze de smaak van je koffie? Laten we samen dit heerlijke avontuur aangaan.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elk moment van de dag

Voorgestelde leeftijd
16+

Beste weersomstandigheden
Elk weerBudget
Tussen 0 en 0 euro

59 x Beleefd
183 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 03-08-2023 18:43

Arabica bonen

Arabica bonen zijn de meest populaire soort koffiebonen, goed voor ongeveer 60% van de wereldwijde koffieproductie. Ze zijn afkomstig uit het oorspronkelijke koffielandschap in het zuidwesten van Ethiopië en worden gekweekt op hoge hoogtes. Ze hebben een zoete, zachte smaak met tonen van suiker, fruit en bessen.

Robusta bonen

Robusta bonen zijn goed voor ongeveer 40% van de wereldwijde koffieproductie. Ze zijn sterker en hebben een meer bittere smaak dan Arabica bonen. Robusta bevat ook bijna twee keer zoveel cafeïne. Ze worden voornamelijk geteeld in Afrika en Indonesië.

Liberica bonen

Liberica bonen zijn zeldzamer en worden voornamelijk geteeld in de Filipijnen. Deze bonen zijn groter en asymmetrisch van vorm en hebben een unieke, bloemige en fruitige smaak.

Excelsa bonen

Excelsa bonen worden in beperkte hoeveelheden geproduceerd en worden vooral gewaardeerd om hun fruitige en kruidige smaken die bijdragen aan de complexiteit van de koffieblend. Ze worden voornamelijk geteeld in Zuidoost-Azië.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.