Community guide

Met deze gids verken je de historische en culturele hoogtepunten van het prachtige Gent. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, gastronomie of gewoon een sfeer wilt proeven, deze gids heeft het allemaal.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 50 euro

105 x Beleefd
229 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 18-08-2023 19:30

De Graslei en de Korenlei

Begin je dag bij de Graslei en de Korenlei, het historische hart van Gent. Met prachtige gebouwen en een idyllische rivier, is het de perfecte plek om je dag te beginnen met een kopje koffie en de schoonheid van Gent te bewonderen.

Saint Bavo's Cathedral

Vervolg je ontdekkingstocht naar de Sint-Baafskathedraal, een indrukwekkende gotische kathedraal bekend om het wereldberoemde schilderij "De aanbidding van het Lam Gods". Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de prachtige architectuur en de vele kunstwerken in de kathedraal te bewonderen.

Gravensteen

Je volgende stop is het Gravensteen, een middeleeuwse burcht in het centrum van Gent. Je kunt de burcht bestijgen voor een prachtig uitzicht over de stad en meer leren over de geschiedenis van Gent in het museum binnen de burcht.

Proef de lokale gastronomie

Sluit je dag af door de lokale Belgische keuken te proeven. Van traditionele stoofschotels tot vers gebakken wafels, er is voor ieder wat wils in Gent. Vergeet niet een Belgisch biertje te proeven om je dag in stijl af te sluiten.

Start van de dag: Op weg naar de Gravensteen

Begin uw dag met een ontspannende wandeling door het prachtige Gentse stadscentrum richting de Gravensteen. Geniet van de middeleeuwse architectuur en maak enkele onvergetelijke foto's. Vergeet niet om comfortabele schoenen aan te trekken, aangezien de kasseien in het oude gedeelte van Gent uw voeten kunnen vermoeien.

Eenmaal aangekomen: Verken het imposante kasteel

Aangekomen bij de Gravensteen, neemt u de tijd om de buitenkant van dit indrukwekkende 12e-eeuwse kasteel te bewonderen. Daarna kunt u naar binnen gaan (toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen) en genieten van een unieke reis door de geschiedenis. Breng een bezoek aan de oude wapenhal, de folterkamer en de prachtige gotische zaal.

Tijd voor lunch: Probeer lokale delicatessen

Na uw bezoek aan het kasteel, is het tijd om te genieten van een lekkere lunch. Er zijn tal van restaurants in de buurt van de Gravensteen waar u kunt genieten van lokale delicatessen.

Na de lunch: Een boottocht op de Leie

Na de lunch kunt u verder gaan met uw avontuur door een boottocht te maken op de rivier de Leie. Vanaf het water krijgt u een heel ander uitzicht op de stad en haar prachtige gebouwen, waaronder de Gravensteen.

Einde van de dag: Geniet van een Belgisch biertje

Sluit uw bezoek aan Gent en de Gravensteen af met een Belgisch biertje in een van de vele gezellige biercafés in de stad. U zult zeker terugkijken op een onvergetelijke dag. Proost!

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.