Community guide

In deze gids leer je meer over het belang van cyberbeveiliging. Met praktische tips zoals het gebruik van anonieme wifi- en Bluetooth-namen en het gescheiden houden van persoonlijke en werkgerelateerde apparaten, ben je beter voorbereid om je gegevens te beschermen.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Ochtend

Aanbevolen leeftijd
18-65

Beste weersomstandigheden
Binnenactiviteit



Budget
Tussen 0 en 100 euro

Wees een van de eersten om deze gids te beleven.
Sla deze gids op voor later, of nog beter: Voeg hem toe aan je agenda!
Geschatte duur: 1 dag

Laatst bewerkt op: 01-12-2024 19:52

Aan de slag!

Voeg deze cyber security awareness activiteiten toe aan je agenda en deel deze gids met iemand die ook zijn gegevens beter wil beschermen! Samen kunnen we onze online veiligheid verbeteren.

Waarom is deze gids nuttig?

Cyberbeveiliging is belangrijker dan ooit tevoren. Door te leren hoe je jezelf kunt beschermen tegen veelvoorkomende online bedreigingen, kun je de veiligheid van je persoonlijke informatie en werkgegevens waarborgen. Deze gids biedt direct toepasbare tips en adviezen om je cyberbeveiliging te verbeteren.

Vermijd het gebruik van je naam

Het gebruik van je eigen naam als naam voor je wifi-hotspot of Bluetooth-verbinding maakt je herkenbaar voor iedereen in de buurt. Dit kan je gemakkelijk tot een doelwit maken voor cybercriminelen. Kies in plaats daarvan voor een anonieme naam die geen persoonlijke informatie onthult.

  • Kies een generieke naam zonder persoonlijke verwijzingen.
  • Verander zowel je wifi- als je Bluetooth-namen in de instellingen van je apparaat.

Gebruik een aparte telefoon voor privégebruik

Het hebben van een aparte telefoon voor privégebruik vermindert de kans dat werkgerelateerde gegevens in gevaar komen. Dit scheidt je persoonlijke leven van je werk, wat zowel je privacy als je veiligheid ten goede komt.

  • Investeer in een basis tweede telefoon voor persoonlijk gebruik.
  • Zorg ervoor dat er geen werkgerelateerde apps op je privételefoon staan.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.