Community guide

In deze gids leer je hoe je planten gezond kunt houden en plagen kunt bestrijden met het gebruik van aaltjes, een natuurlijke en milieuvriendelijke methode.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 20 euro

73 x Beleefd
197 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 30 minuten

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Wat zijn Aaltjes?

Aaltjes, ook bekend als nematoden, zijn kleine wormen die in de bodem leven. Ze zijn onschadelijk voor mensen en huisdieren maar kunnen schadelijke insecten en larven in je tuin bestrijden. Aaltjes worden vaak gebruikt als een natuurlijk alternatief voor chemische pesticiden.

Hoe gebruik ik Aaltjes?

Aaltjes kunnen worden gekocht in tuincentra of online. Ze worden geleverd in een poedervorm die je mengt met water. Het mengsel wordt vervolgens op de bodem rond je planten gespoten. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen voor de beste resultaten.

Wanneer moet ik Aaltjes gebruiken?

Aaltjes kunnen het beste worden toegepast in het vroege voorjaar of de late zomer, wanneer de bodemtemperatuur tussen 12-20°C is. Dit is de ideale temperatuur voor aaltjes om te overleven en effectief te zijn.

Verdere Zorg en Onderhoud

Na de toepassing van aaltjes, blijf je planten water geven zoals normaal. Aaltjes kunnen tot zes weken actief blijven in de bodem, afhankelijk van de bodemcondities. Het is ook een goed idee om de bodem regelmatig te controleren op tekenen van plagen en indien nodig opnieuw aaltjes toe te passen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.