Community guide

Met deze gids ga je de uitdaging aan om in 7 dagen je push-up-vaardigheden te verbeteren. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze gids heeft het allemaal.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Elke tijd

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Elk WeerBudget
Tussen 0 en 0 euro

101 x Beleefd
225 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 10 minuten

Voor het laatst bewerkt op: 05-08-2023 22:43

Dag 1: De basis

Vandaag beginnen we met de basis van de push-up. Zorg ervoor dat je lichaam in de juiste houding is: handen iets breder dan schouderbreedte, voeten op heupbreedte, lichaam in een rechte lijn van hoofd tot hakken. Doe zo veel push-ups als je kunt, maar zorg ervoor dat je vorm niet verslapt.

Dag 2: Verhoog het volume

Vandaag gaan we het volume opvoeren. Probeer het aantal push-ups dat je gisteren deed te verhogen, of als dat te zwaar is, probeer dan hetzelfde aantal te herhalen. Onthoud: het is belangrijk om je vorm te behouden, dus forceer jezelf niet om meer te doen als je moe wordt.

Dag 3: Rustdag

Vandaag is een rustdag. Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen en sterker te worden, dus zorg ervoor dat je vandaag wat rust neemt. Je kunt wat lichte cardio doen, zoals wandelen of fietsen, maar vermijd zware bovenlichaamsoefeningen.

Dag 4: Variaties

Vandaag gaan we de push-up variëren. Probeer een andere vorm van push-up, zoals de brede push-up, waarbij je handen verder dan schouderbreedte uit elkaar staan, of de smalle push-up, waarbij je handen dicht bij elkaar zijn. Deze variaties werken verschillende spiergroepen en helpen om je training uitdagend te houden.

Dag 5: Volume opvoeren

Vandaag gaan we weer het volume opvoeren. Probeer meer push-ups te doen dan je op dag 2 deed. Vergeet niet om je vorm te behouden en luister naar je lichaam – het is oké om een pauze te nemen als je moe wordt.

Dag 6: Rustdag

Vandaag is weer een rustdag. Neem de tijd om te herstellen, hydrateer goed en eet eiwitrijk voedsel om je spieren te helpen herstellen. Je kunt ook wat lichte stretching doen om eventuele pijn of stijfheid te verlichten.

Dag 7: De beproeving

Vandaag is de laatste dag van de uitdaging. Doe zoveel mogelijk push-ups als je kunt, zonder dat je vorm verslapt. Onthoud: het gaat niet om het aantal, maar om de kwaliteit. Zelfs als je maar een paar push-ups meer kunt doen dan toen je begon, heb je vooruitgang geboekt. Wees trots op jezelf!

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.