Community guide

In deze gids leer je hoe je op de juiste manier voor alle planten in je huis kunt zorgen. Of je nu een groene duim hebt of net begint met het verzorgen van planten, deze gids heeft alles wat je nodig hebt.

Ideale omstandigheden


Beste tijd van de dag
Overdag

Voorgestelde leeftijd
Alle leeftijden

Beste weersomstandigheden
Droog WeerBudget
Tussen 0 en 0 euro

50 x Beleefd
174 x Bewaard
Geschatte tijdsduur: 1 dag

Voor het laatst bewerkt op: 03-08-2023 18:43

Inspecteer alle planten

Loop door je huis en inspecteer elke plant. Let op tekenen van ziekte of plagen, zoals verkleurde bladeren, vlekken of ongewone groei.

Water geven

Controleer de vochtigheid van de grond van elke plant. Als de grond droog aanvoelt, geef de plant dan water. Zorg ervoor dat je niet te veel water geeft, want dat kan wortelrot veroorzaken.

Verwijder dode bladeren

Verwijder alle dode of vergelende bladeren. Dit helpt de plant energie te besparen en voorkomt de verspreiding van ziekten.

Snoeien

Snoei de planten indien nodig. Dit helpt om de groei te bevorderen en houdt de planten gezond.

Voeden

Geef je planten voeding. Gebruik een meststof die speciaal is ontworpen voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking.

Verplaatsen

Als een plant niet goed groeit of als de bladeren verkleuren, overweeg dan om de plant naar een andere locatie te verplaatsen. Sommige planten hebben meer licht nodig dan andere, dus het kan nodig zijn om ze dichter bij een raam te plaatsen.

Schoonmaken

Veeg tenslotte het stof van de bladeren. Dit helpt de plant om beter licht te absorberen en kan ook helpen om plagen te voorkomen.

De wereld ontdekken doe je niet vanuit dit scherm. Durf te experimenteren, leer iets nieuws, probeer, faal en speel. Neem de volgende stap om actief iets te doen met je interesses.